Daikin Altherma 3 H HT W

Ѕидна единица

Решенија со високотемпературни топлински пумпи

Откријте ги Daikin високотемпературни топлински пумпи воздух-вода, совршено решение за греење, ладење и топла санитарна вода кое одговара на вашите потреби.

Без разлика дали се работи за постар, нов енергетски ефикасен или голем објект што треба се реновира, високотемпературните пумпи на Daikin се произведуваат со различни големини, дизајни (на пример, парапетни или високоѕидни) и функции со што може полесно да се да се избере соодветната пумпа за домот, достапниот простор и потребите

Дизајн и интерфејс

Карактеристики

Перформанси

Комбинации

Функции

Дизајн и интерфејс

Оваа ѕидна високотемпературна топлинска пумпа воздух-вода нуди ефикасна замена на вашиот  постоечки котел користејќи обновлива енергија.

Daikin Altherma 3 H HT W е инвестиција во удобност и заштеда на енергија.

Топлинската пумпа што користи воздух ги задоволува вашите потреби за греење, ладење и производство на топла вода за домаќинство и ги постигнува највисоките стандарди за енергетска ефикасност.

Карактеристики

✅ Целосно компактна:  идеална за домови со ограничен простор

✅ Флексибилно поврзување:  може безпрекорно да се поврзе или со резервоар за топла вода за домаќинство или со термални складишта

✅ Паметна контрола: управување на единицата преку апликацијата Onecta или гласовна контрола преку Google Assistant и Amayon Alexa

✅ Тивко работење: направете ја вашата средина, мирна и релаксирана

✅ Комбинација на системи: подно греење, нискотемпературни радијатори, високотемпературни радијатори, конвектори на топлинска пумпа, соларни панели, резервоари за топла вода и термални складишта.

Перформанси

Намалени трошоци за енергија – За секој потрошен киловат струја, топлинската пумпа генерира од 3 до 4 киловати обновлива топлина од воздухот, со што се овозможува поголема ефикасност за 300 – 400 %.

Намалени стакленички гасови – Топлинската пумпа не испушта издувни гасови, а отвора можност за трајно работење без да и наштети на околината.

Долг животен век – редовното сервисирање еднаш годишно може да им го зголеми векот на траење до повеќе од 10 години.

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Висок квалитет

Опуштете се и уживајте со нашите решенија

Енергетска ефикасност

Намалете ги сметките за струја со нашите еколошки решенија

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секаде со нашите паметни технологии

 

Целосна интеграција

Високотемпературните топлински пумпи може да се поврзат на голем број грејни тела, елементи за ладење и системи за топла вода, со што овозможуваат совршена атмосфера во домот, без разлика на годишното време.

Удобност за секој дом

✅ Топлинските пумпи се одличен универзален систем за управување со греење, ладење и топла вода.

✅ Со одличен рејтинг за ефикасност, скоро без издувни гасови и со можност за поврзување различни грејни тела, топлинските пумпи можат да придонесат кон значително намалување на годишните трошоци за енергија, да ја намалат емисијата на стакленички гасови и да ги задоволат сите потреби за греење, ладење и топла вода.

Функции на Daikin Altherma 3 H HT W

✅ Греење на просторот
✅ Ладење на росторот

Кошница0
Нема приозводи во кошницата
Продолжи
0