Daikin Altherma 3 H MT F

Подна единица со интегриран резервоар за топла вода

Решение удобност и заштеда на енергија

Daikin Altherma 3 H MT F е инвестиција во удобност и заштеда на енергија. Топлинската пумпа што користи воздух ги задоволува вашите потреби за греење, ладење и производство на топла вода за домаќинство и ги постигнува највисоките стандарди за енергетска ефикасност.

Дизајн и интерфејс

Карактеристики

Перформанси

Комбинации

Функции

Дизајн и интерфејс

Среднотемпературна топлинска пумпа воздух-вода дизајнирана да го надгради вашиот постоечки систем за греење или за големи, новоизградени домови

Елегантен и отмен дизајн кој безпрекорно се вклопува во вашиот ентериер и така е направен за да има потреба од минимален страничен простор за инсталација.

Едноставниот интерфејс го олеснува прилагодувањето на температурите, распоредот и префрлувањето помеѓу греење и ладење.

Карактеристики

Се во едно: Греење, ладење и управување со топла вода со само една единица

Двозонски модел: независна контрола на температурата на две посебни зони во вашиот дом

Паметна контрола: управување на единицата преку апликацијата Onecta или гласовна контрола преку Google Assistant и Amazon Alexa

Перформанси

Ги постигнува највисоките стандарди за енергетска ефикасност
Eнергетска ефикасност: до А+++ за греење, до А+ за топла вода
Ниво на звучен притисок (надворешна единица) : 41,1 dBA – 49 dBA
Температура на топла санитарна вода: до 65 °C
Опсег на работење до – 28°C

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Висок квалитет

Опуштете се и уживајте со нашите решенија

Енергетска ефикасност

Намалете ги сметките за струја со нашите еколошки решенија

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секаде со нашите паметни технологии

 

Едно решение – повеќе комбинации

✅ Подно греење

✅ Нискотемпературни радијатори

✅ Високотемпературни радијатори

✅ Конвектори на топлинска пумпа

Совршен избор доколку

✅ Сакате да го надградите постоечкиот систем за греење или треба да го замените вашиот котел

✅ Сакате да преминете на едно решение за управување со потребите за греење, ладење и топла вода во вашиот дом

✅ Веќе имате или планирате да инсталирате радијатори

✅ Барате долгорочен и доверлив систем со минимални потреби за сервис и одржување

Функции на Daikin Altherma 3 H MT F

✅ Греење на просторот

✅ Ладење на росторот

✅ Топла вода во домаќинството

Кошница0
Нема приозводи во кошницата
Продолжи
0