Daikin Altherma 3 R W

Ѕидна единица

Решение за секој дом !

Daikin Altherma 3 R W е инвестиција во удобност и заштеда на енергија. Идеален за оние кои бараат енергетски ефикасни решенија, односно многу ниски трошоци за потрошена електрична енергија, што ќе ја направи топлинската пумпа идеално решение за сечиј дом.

Дизајн и интерфејс

Карактеристики

Перформанси

Комбинации

Функции

Дизајн и интерфејс

Поради малата големина, може да се инсталира на кој било sид или дури и во шкафовите.
Лесно пристапните цевки на дното на единицата ја поедноставуваат инсталацијата, одржувањето и сервисирањето.
Дизајнот е така направен за да има потреба од минимален страничен простор за инсталација.
Едноставниот интерфејс го олеснува прилагодувањето на температурите, распоредот и префрлањето помеѓу греење и ладење

Карактеристики

✅  Целосно компактна: идеална за домови со ограничен простор
✅  Флексибилно поврзување: може безпрекорно да се поврзе или со резервоар за топла вода за домаќинство или со термални складишта
✅  Паметна контрола: управување на единицата преку апликацијата Onecta или гласовна контрола преку Google Assistant и Amazon Alexa

Перформанси

✅  Eнергетска ефикасност: до А+++ за греење
✅  Ниво на звучен притисок (надворешна единица): 48 dBA
✅  Достапни модели: Греење и ладење
✅  Температура на топла санитарна вода: до 60 °C
✅  Опсег на работење до – 25°C

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Висок квалитет

Опуштете се и уживајте со нашите решенија

Енергетска ефикасност

Намалете ги сметките за струја со нашите еколошки решенија

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секаде со нашите паметни технологии

 

Прилагодете го системот за да одговара на вашите потреби за животен стил и удобност.

✅ Подно греење
✅ Нискотемпературни радијатори
✅ Конвектори на топлинска пумпа
✅ Соларни панели
✅ Резервоари за топла вода и термални складишта

Совршен избор доколку

✅ Имате остоечки (и компатибилен) резервоар за топла вода
✅ Имате ограничен простор или сакате да ги поставите вашите единици на дискретна локација
✅ Сакате да го замените постоечкиот котел

Откријте ги функциите на Daikin Altherma 3 R W

✅ Греење на просторот
✅ Ладење на просторот
✅ Прочистување на воздухот

Кошница0
Нема приозводи во кошницата
Продолжи
0