Daikin Altherma 3 H MT W

Ѕидна единица

 Решениe, удобност и заштеда на енергија

Daikin Altherma 3 H MT W e инвестиција во удобност и заштеда на енергија. Топлинската пумпа што користи воздух ги задоволува вашите потреби за греење, ладење и производство на топла вода за домаќинство и ги постигнува највисоките стандарди за енергетска ефикасност.

Дизајн и интерфејс

Карактеристики

Перформанси

Комбинации

Функции

Дизајн и интерфејс

Среднотемпературна топлинска пумпа воздух-вода дизајнирана да го надгради вашиот постоечки систем за греење

Поради малата големина, може да се инсталира на кој било sид или дури и во шкафовите.
Лесно пристапните цевки на дното на единицата ја поедноставуваат инсталацијата, одржувањето и сервисирањето.
Дизајнот е така направен за да има потреба од минимален страничен простор за инсталација.
Едноставниот интерфејс го олеснува прилагодувањето на температурите, распоредот и префрлањето помеѓу греење и ладење

Карактеристики

✅ Целосно компактна: идеална за домови со ограничен простор
✅ Флексибилно поврзување: може безпрекорно да се поврзе или со резервоар за топла вода за домаќинство или со термални складишта
✅ Паметна контрола: управување на единицата преку апликацијата Onecta или гласовна контрола преку Google Assistant и Amayon Alexa

Перформанси

Ги постигнува највисоките стандарди за енергетска ефикасност
✅ Eнергетска ефикасност: до А+++за греење
✅ Ниво на звучен притисок (надворешна единица) : 41,1 dBA – 48 dBA
✅ Достапни модели: Греење и ладење
Греење
✅ Димензии: Висина 840 mm Ширина 440mm Длабочина 390 mm
✅ Температура на топла санитарна вода: до 65 °C
✅ Опсег на работење до – 28°C

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Висок квалитет

Опуштете се и уживајте со нашите решенија

Енергетска ефикасност

Намалете ги сметките за струја со нашите еколошки решенија

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секаде со нашите паметни технологии

 

Едно решение – повеќе комбинации

✅ Подно греење
✅ Нискотемпературни радијатори
✅ Високотемпературни радијатори
✅ Конвектори на топлинска пумпа
✅ Соларни панели
✅ Резервоари за топла вода и термални складишта.

Daikin Altherma 3 H MT W совршен избор доколку:

✅ Имате постоечки (и компатибилен) резервоар за топла вода
✅ Имате ограничен простор или сакате да ги поставите вашите единици на дискретна локација
✅ Сакате да го замените постоечкиот коктел
✅ Веќе имате или планирате да инсталирате радијатори

Функции на Daikin Altherma 3 H MT W

✅ Греење на просторот
✅ Ладење на росторот

Кошница0
Нема приозводи во кошницата
Продолжи
0