Daikin Altherma 3 M

Надворешна моноблок

Решение со нискотемпературни топлински пумпи

Mоноблок нискотемпературна топлинска пумпа воздух-вода дизајнирана да ги задоволи потребите на вашиот новоизграден дом.
Daikin Altherma 3 M ја стекнува својата моќ одвнатре со комбинирање на сите хидраулични компоненти во една единица.
Моноблок е идеално решение за мали ограничени простори. Не е потребна дополнителна внатрешна единица, и моноблокот совршено се вклопува под прозорецот и заштедува простор.

Дизајн и интерфејс

Карактеристики

Перформанси

Комбинации

Функции

Дизајн и интерфејс

Модерниот дизајн го надополнува надворешноста на вашиот дом.
Избор на внатрешен термостат контролер помеѓу Daikin Madoka и MMI
Единечната единица ги поедноставува барањата за инсталација и времето

Карактеристики

✅ Единечна надворешна единица: целосно управување со вашите потреби за греење, топла вода и опционална топла вода од една надворешна единица.
✅ Разновидни поврзувања: може да се поврзе со емитери за греење или ладење и системи за топла вода.
✅ Паметна контрола: управување на единицата преку апликацијата Onecta или гласовна контрола преку Google Assistant и Amayon Alexa

Перформанси

Откријте ги перформансите кои го прават овој производ да се издвојува од останатите

✅ Eнергетска ефикасност: до А+++ за греењe
✅ Ниво на звучен притисок (надворешна единица): 58 – 62 dBA
✅ Достапни модели: Греење и ладење 
✅ Температура на топла санитарна вода: до 60 °C
✅ Опсег на работење до – 25°C

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Висок квалитет

Опуштете се и уживајте со нашите решенија

Енергетска ефикасност

Намалете ги сметките за струја со нашите еколошки решенија

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секаде со нашите паметни технологии

 

Едно решение – повеќе комбинации

✅ Подно греење
✅ Нискотемпературни радијатори
✅ Конвектори на топлинска пумпа
✅ Соларни панели
✅ Резервоари за топла вода и термални складишта

Совршен избор доколку

✅ Имате ограничен простор и не би сакале да направите никакви промени во вашиот ентериер

✅ Имате постоечки систем за топла вода (кој е компатибилен)

✅ Веќе имате или планирате да инсталирате подно греење.

Откријте ги функциите на Daikin Altherma 3 М

✅ Греење
✅ Греење и ладење

Кошница0
Нема приозводи во кошницата
Продолжи
0