Daikin Altherma 3 R F

Подна единица со интегриран резервоар за топла вода

Решение со нискотемпературни топлински пумпи

Daikin Altherma 3 R F е искотемпературна топлинска пумпа воздух-вода дизајнирана да ги задоволи потребите на вашиот новоизграден дом

Дизајн и интерфејс

Карактеристики

Перформанси

Комбинации

Функции

Дизајн и интерфејс

Елегантен и отмен дизајн кој безпрекорно се вклопува во вашиот ентериер
Лесно пристапните цевки во горниот дел од единицата ја поедноставуваат инсталацијата, одржувањето и сервисирањето.
Дизајнот е така направен за да има потреба само од минимален страничен простор за инсталација.
Едноставниот интерфејс го олеснува прилагодувањето на температурите, распоредот и префрлањето помеѓу греење и ладење.

Карактеристики

✅ Се во едно: Греење, ладење и управување со топла вода со само една единица.
✅ Двозонски модел: Опција за приспособлива температура на две посебни зони во вашиот дом.
✅Паметна контрола: управување на единицата преку апликацијата Onecta или гласовна контрола преку Google Assistant и Amaon Alexa

Перформанси

Откријте ги перформансите кои го прават овој производ да се издвојува од останатите

✅ Eнергетска ефикасност: до А+++ за греење, до А+ за топла водав
✅ Ниво на звучен притисок (надворешна единица): 48 – 50 dBA
✅ Достапни модели: Греење, ладење и топла вода
✅ Температура на топла санитарна вода: до 60 °C
✅ Опсег на работење до – 25°C

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Висок квалитет

Опуштете се и уживајте со нашите решенија

Енергетска ефикасност

Намалете ги сметките за струја со нашите еколошки решенија

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секаде со нашите паметни технологии

 

Прилагодете го системот за да одговара на вашите потреби за животен стил и удобност.

✅ Подно греење
✅ Нискотемпературни радијатори
✅ Конвектори на топлинска пумпа

Совршен избор доколку

✅ Сакате да го надградите постоечкиот систем за греење или треба да го замените вашиот котел

✅ Сакате да преминете на едно решение за управување со потребите за греење, ладење и топла вода во вашиот дом

✅ Веќе имате или планирате да инсталирате радијатори

✅ Барате долгорочен и доверлив систем со минимални потреби за сервис и одржување

Откријте ги функциите на Daikin Altherma 3 R F

✅ Греење на просторот
✅ Ладење на просторот и
✅ Топла санитарна вода

Кошница0
Нема приозводи во кошницата
Продолжи
0